Quina quantitat de paper seria necessària per imprimir tot Internet?

Un càlcul ràpid revela que podries imprimir tot internet en 136 000 milions de fulles de paper de grandària A4, i per a això necessitaries uns 16 milions d’arbres. Si apilessis tots aquests fulls obtindries una columna d’uns 13 350 km d’altura.


El càlcul el van fer dos estudiants de la Universitat de Leicester en el Regne Unit, George Harwood i Evangeline Walker extrapolant la dada de quants fulls serien necessaris per imprimir la Wikipedia completa —70 859 865 fulls de paper— i considerant que a Internet existeixen uns 4500 milions de pàgines web.

És veritat que la quantitat de paper necessari per imprimir tot Internet és enorme, però no inabastable. El que els investigadors han ignorat és l’inabastable de l’assumpte: la tinta per la impressora.

Considerant que un cartutx de tinta HP de 8 ml té un ‘rendiment mitjà’ de 455 pàgines, farien falta uns 300 milions de cartutxos de tinta per imprimir aquests 136.000 milions de fulls.

I atès que cadascun d’aquests cartutxos de tinta costa uns 22 euros, per imprimir tot Internet hauries de gastar-te en tinta d’impressora uns 6600 milions d’euros —més uns altres 2500 milions d’euros en paper.

Foto: just_a_name_thingie / Modern Furniture / CC BY-ND

Thanks! You've already liked this
No comments