D’on ve el nom Google?

El nom de Google té el seu origen en el terme que va introduir el nord-americà Edward Kasner, l’any 1938. “Gúgol” va ser la paraula que aquest matemàtic va idear per representar un nombre elevadíssim: el 10 elevat a 100. En altres paraules, un gúgol és un un de seguit de 100 zeros.


Explica la història que Kasner va demanar al seu petit nebot, de nou anys d’edat, que inventés un nom per a un nombre enorme. Espontàniament el nen va respondre: ”gúgol”.

Poc després, Kasner va inventar la paraula “gúgolplex”, per designar el 10 elevat a un gúgol, que és igual a un 1 seguit d’un gúgol de zeros.

Així, doncs, el nom de Google es va triar amb la intenció de mostrar la gran quantitat d’informació que abasta Internet. La seva seu principal es diu Googleplex.

Google, a més, compta amb altres curiositats:

– Google té registrat el domini 466453.com (que no és una altra cosa que google escrit en un telèfon mòbil)
– Té registrat altres dominis com gooogle.com o gogle.com que redirigeixen a google.com per si l’usuari s’equivoca al teclejar.
– Google té registrat desenes d’errors que es cometen en buscar una paraula, per exemple en buscar amb el nom de la cantant Britney Spears.
– Curiosament el domini googol.com no redirigeix a google.com, sinó que redirigeix a una web anomenada mathwhiz que com el seu nom indica, conté endevinalles matemàtiques.

 

Foto: Reddit

Thanks! You've already liked this
No comments