L’ordinador més petit del món

L’ordinador més petit del món —ara com ara— és un cub que mesura 0,3 mm de llarg i que “es mostra diminut al costat d’un gra d’arròs”, segons investigadors de la Universitat de Michigan. La seva grandària és deu vegades menor que versions anteriors desenvolupades pel mateix equip de recerca, i també és un terç més petit que el d’IBM, considerat fins ara com l’ordinador més petit del món.


Els investigadors admeten, no obstant això, que el concepte “ordinador” es pot discutir. Aquest de la Universitat de Michigan conté un processador, memòria RAM, una font d’alimentació solar i un emissor sense fil que utilitza polsos de llum per enviar i rebre informació, ja que és massa petit per donar cabuda a un emissor i receptor de ràdio.

Micro Mote és, doncs, ‘un ordinador’, d’amb prou feines 0,3 mil·límetres de llarg, que serà utilitzat com a sensor de temperatura amb l’objectiu de mesurar la temperatura d’un grup de cèl·lules.

Aquest dispositiu serà emprat amb cèl·lules cancerígenes per saber si els tractaments són efectius en funció de com variï la seva temperatura.
El grup d’investigadors asseguren que el nou Michigan Micro Mote pot ser utilitzat en zones delicades o diminutes del cos. Entre d’altres, els científics destaquen que aquest ordinador pot ser emprat a l’interior de l’ull per estudiar el glaucoma. En definitiva, un ordinador per res convencional que ens ajudaria a conèixer més sobre l’ésser humà.

 

Thanks! You've already liked this
No comments