Quin és l’origen de les rebaixes?

Les rebaixes van aparèixer per primera vegada en els anys 30 del passat segle XX, a la ciutat de Nova York. Pel que sembla, va ser allà mateix on un audaç director de grans magatzems es va adonar que era molt més rendible liquidar els excedents que emmagatzemar-los, sobretot en sectors tan canviants com el de la moda.

Va ser Fred Lazarus Jr. (de la F & R Lazarus & Co), el primer president d’aquesta societat d’empreses, que va tractar de donar nous enfocaments de venda als seus productes. Li va sorgir la idea de crear uns dies específics (després de finalitzar cada temporada) en el qual es posés a la venda tot aquell gènere excedent.

Anys més tard va aplicar aquestes rebaixes no als productes excedents de la temporada sinó a les vendes que es realitzaven els dies previs al Nadal, convencent en 1939 al mateix Franklin Delano Roosevelt perquè avancés una setmana en el calendari la celebració del Dia d’Acció de Gràcies i així disposar de més dies de venda de productes i regals nadalencs.

A Espanya, les rebaixes van aparèixer una dècada després, fruit de la competència despietada entre El Corte Inglés i Galerías Preciados, marques fundades per dos cosins asturians que van emigrar a Cuba i van fer del comerç una forma de vida.

Actualment, les rebaixes constitueixen tot un fenomen social. Hi ha les d’hivern i d’estiu, i són característiques per les enormes cues que generen en grans i petites superfícies comercials.

Thanks! You've already liked this
No comments