Curiositats de l’estàtua de la Llibertat de Nova York

‘La llibertat il·luminant el món’, coneguda com l’Estàtua de la Llibertat, és un dels monuments més famosos de Nova York, dels Estats Units i de tot el món. Es troba a l’illa de la Llibertat al sud de l’illa de Manhattan, al costat de la desembocadura del riu Hudson i prop de l’illa Ellis. L’Estàtua de la Llibertat va ser un regal dels francesos als nord-americans el 1886 per commemorar el centenari de la Declaració d’Independència dels Estats Units i com un signe d’amistat entre les dues nacions.

A continuació et detallem algunes curiositats de la famosa estàtua:

– El rostre de l’Estàtua de la Llibertat es diu que va ser modelada sobre la base del de la mare de l’escultor , Frédéric Auguste Bartholdi.
– Aquesta colossal estàtua va ser inspirada en les escultures clàssiques de Grècia i Roma.
– L’Estàtua de la Llibertat va ser un regal de França als Estats Units en 1886.
– La corona de l’estàtua té 25 finestres i 7 punxes.
– Es pensa que les set punxes de la corona representen els set continents així com els set oceans del món. No obstant això, les punxes en realitat són rajos de sol i el cercle és un halo.
– El pes de l’Estàtua de la Llibertat el conformen 31 tones de coure, 125 tones d’acer i 27.000 tones de concret.
– La torxa de l’estàtua ha estat tancada al públic des de 1916.
– Quan el vent supera els 80 km per hora, l’estàtua es tomba lleugerament uns 8 cm, mentre la torxa ho fa amb uns 12 cm.
– En l’Estàtua de la Llibertat han ocorregut almenys tres suïcidis al llarg dels anys
– Des dels començaments de la cinematografia, l’Estàtua de la Llibertat, ha estat utilitzada com a escenari d’una multitud de pel·lícules. Una d’aquestes pel·lícules en la qual va aparèixer va ser en el film de 1917, ‘L’Immigrant’, de Charles Chaplin.

Foto: aphotoshooter / Foter / CC BY-NC-ND

Thanks! You've already liked this
No comments