Què és el Black Friday?

Es coneix com a Black Friday al dia que marca el començament de la temporada de compres nadalenques a Estats Units. Té lloc un dia després del dia d’Acció de gràcies, que se celebra el quart dijous del mes de novembre.

Alguns atribueixen el nom al fet que en aquest dia comença l’època en la qual els comerços aconsegueixen canviar els nombres vermells per negres.

Uns altres, no obstant això, asseguren que l’adjectiu ‘negre’ té el seu origen en el 19 de novembre de 1975, quan The New York Times va utilitzar per primera vegada l’epítet fent al·lusió al desori del trànsit i el caos que s’havien produït aquell any a la ciutat a causa dels descomptes del dia posterior a ‘Acció de gràcies’.

Bàsicament el Black Friday és un dia en el qual una gran quantitat de botigues llancen grans ofertes i importants descomptes. Una espècie de rebaixes, però molt més concentrades: els negocis espanyols opten per fer-ho o bé en el mateix dia del Black Friday o treure ofertes des de la setmana anterior i allargar-ho fins al dilluns 30, l’anomenat Cyber Monday. A Estats Units aquesta última era una pràctica habitual en anys anteriors, però molts comerciants opten per concentrar-ho tot en el divendres, creant així una major expectació i urgència de compra en el client.
Foto: EJP Photo / Foter.com / CC BY-NC-SA

Thanks! You've already liked this
No comments