La xocolata és afrodisíaca ?

És habitual escoltar que la xocolata és un dels millors afrodisíacs. De fet, van ser els asteques els primers a parlar-nos de les seves propietats.
Però, això és veritat?


La xocolata disposa d’un meravellós component anomenat triptòfan, es tracta d’un aminoàcid que ens ajuda a segregar serotonina, responsable del plaer, benestar i l’humor. Disposa, a més, de Vitamina B6, la qual ens aporta energia. És a dir, la xocolata és un meravellós nutrient que ens aporta benestar i un toc de bon humor.
Però cap dels seus components és afrodisíac. És a dir, consumir un bon bol de maduixes banyades amb xocolata no despertarà en nosaltres l’interruptor del desig sexual. El component afrodisíac es troba només en el nostre cervell! 

Si ara ens posem a pensar en un sopar romàntic amb la persona que ens atrau, una bona ambientació, una bona música de fons, i per a postres… un capritx saborós amb xocolata. La nostra imaginació i aquest suggeridor escenari actuaran com el veritable afrodisíac!

Però això sí, menjar xocolata farà que el cervell segregui endorfines (hormones de la felicitat, les que ens fan sentir bé).

No hi ha aliment més suggeridor i universal que la xocolata!
Photo: kirikiri / Foter / CC BY-NC-SA

Thanks! You've already liked this
No comments