Les Pringles són patates?

Les Pringles no són patates fregides. Així ho dictamina un magistrat britànic després de la sol·licitud que van realitzar els propietaris de l’empresa que comercialitza les Pringles per poder acollir-se a un impost fiscal menor. Resulta que a Gran Bretanya les patates fregides de bossa estaven gravades amb un impost del 17,5%, mentre que els aperitius a base de galetes salades i / o fruita seca només el tenien del 5%.

D’aquesta manera, els fabricants de Pringles van prendre la decisió de recórrer i sol·licitar que se’ls inclogués dins el grup dels snacks amb menor impost.
Per aconseguir-ho van demostrar que el seu producte s’elaborava a força d’una massa amb diversos ingredients entre els quals es troba la farina de blat de moro, patates deshidratades, midó, greixos vegetals …

La quantitat de patata utilitzada no arriba al 50%, de manera que reconeixien que no elaboraven patates fregides, sinó un aperitiu. La seva argumentació va convèncer el tribunal i van ser gravats amb un impost menor. Posteriorment a la resolució del Tribunal Suprem, la Cort d’Apel·lació britànica va revocar dit dictamen declarant que, una composició del 42% de patata, és un percentatge prou alt de producte com per catalogar a les Pringles de patates fregides, tornant a aplicar a partir d’aquell moment el gravamen corresponent a aquest tipus de producte, el que va suposar a la multinacional Procter & Gamble l’haver de desemborsar prop de 100 milions de lliures esterlines en concepte de pagament d’impostos endarrerits.

 

Font: La Nit dels Ignorants

Foto: JeepersMedia on Foter.com / CC BY

Thanks! You've already liked this
No comments