Es pot menjar la pell del fuet?
L’embotit elaborat amb budell natural no aporta res que pugui ser perjudicial, no té cap component químic per la seva elaboració, per tant, teniu assegurat que, per exemple, no produeix cap al·lèrgia i que no menjareu res que no sigui perfectament comestible, perquè el budell natural sempre és comestible.
El problema és que el consumidor no sempre sap quan consumeix productes embotits amb budell natural perquè no sempre està indicat a l’etiquetatge, ja sigui com a ingredient o com distintiu qualitatiu.
Normalment els comerços especialitzats, com carnisseries, o xarcuteries, treballen l’embotit de més qualitat majoritàriament fet amb budell natural. Podem dir que el 100% del fuet, botifarres crues o cuites, salsitxes, sobrassades, bisbes, etc… els trobareu elaborats de manera natural, mentre que a les grans superfícies, es on trobareu més embotit fet amb cobertures artificials, tant en productes frescos, com curats o cuits.
Heu de tenir ben clar que no té res a veure la cobertura de budell natural (utilitzada en gairebé el 95% del fuet que s’elabora a Catalunya) amb la d’origen sintètic, que no aporta sabor i que recomanen treure. Per Daniel Céspedes, president de l’Associació Espanyola de Tripa Natural (Eetrin), l’origen del debat és que els consumidors desconeixen si el fuet que han comprat està o no embotit en budell natural i per això no saben si se n’han de conservar la pell. Afegeix que, si és natural, cal mantenir-la perquè així s’aconsegueix un cruixent essencial i s’obté un sabor i textura especial. En llevar-la, es té la sensació d’estar menjant un tros de carn.
Céspedes afegeix que les cobertures sintètiques, que s’elaboren amb cel·luloses, poliamides o col·làgens, no sempre són comestibles.
Photo credit: Lord Korhyl / Foter / CC BY-NC-SA
monica
19 setembre 2014 @ 8:45
Em fa molta ràbia quant està la pell tan apegada que no pots pelar el fuet, no et queda més remei que menjar-lo amb pell, pero no es per una qúestió de que no sigui budell natural si no més bé per higiene.