Les pomes són més eficients que el cafè per despertar-se pel matí

La cafeïna del cafè sens dubte ofereix un millor despertar pel matí que la fructosa d’una poma, però qualsevol opció ofereix avantatges. Si fas exercici al començament del teu dia, una poma subministra combustible suficient per a un entrenament d’una hora.

Si fas de les pomes una part regular de la teva dieta, la teva respiració pot millorar. Beure cafè abans d’un entrenament al matí retarda l’ús del glucogen muscular com a combustible. En el seu lloc, començaràs cremant grassa.

Cafeïna

Quan dorms, la teva temperatura corporal baixa lleugerament i la teva pressió arterial cau. Tornar als teus nivells normals comporta temps, per la qual cosa experimentes un període lent quan despertes. Una tassa de cafè calent proporciona calor per contrarestar el fred del matí, però també conté compostos químics que augmenten ràpidament l’estat de vigília completa. Els 100 mil·ligrams de cafeïna en una tassa de cafè típic augmenten el teu ritme cardíac i acceleren la teva respiració. La cafeïna també augmenta la pressió arterial i estimula el sistema nerviós central. La cafeïna et posa més alerta i promou una sensació de benestar.

El cafè quasi bé no t’aporta energia calòrica. Si et despertes amb gana i només beus cafè, pot baixar el teu nivell de sucre a la sang. Una poma no proporciona energia com la cafeïna, però subministra suficient energia de carbohidrats per a un despertar ràpid i sa. A més, una poma proporciona energia estable durant un període més llarg que una tassa de cafè amb sucre. La fibra digerible de la poma estén l’oferta d’energia i fa que el teu estómac se senti ple.

Efectes a llarg termini

Tant el cafè com les pomes contenen compostos antioxidants que ofereixen veritables beneficis de salut a llarg termini. Si beus sis tasses de cafè o menys durant el dia, el teu risc de desenvolupar diabetis cau i les seves possibilitats de malalties cardiovasculars es desplomen. Si beus cafè, el risc de càncer de fetge es redueix a la meitat, d’acord amb la Harvard Medical School’s Family Health Guide.

Beneficis de la poma

Les pomes també poden reforçar la teva salut de manera que beneficiï a les activitats d’hora pel matí. Les pomes contenen alts nivells de fitonutrients, antioxidants que donen a la pell de poma el seu color. Menjar pomes regularment millora la teva respiració. Si menges més de dues pomes per setmana, els bronquis reaccionen menys violentament i el teu risc d’asma cau, segons un article publicat al Nutrition Journal el 2004. Els flavonoides en les pomes milloren la funció pulmonar, protegint-te del càncer de pulmó i de la malaltia pulmonar obstructiva crònica. Si menges cinc o més pomes cada setmana, els teus pulmons podrien sostenir 138 mil·lilitres més aire durant una prova de volum respiratori forçat en comparació d’algú que no menja pomes.
Foto: Tribble_Fun / Foter / CC BY-NC-SA

Thanks! You've already liked this
No comments