Elsa, en realitat, havia de ser dolenta!

Elsa, la ‘Reina de les Neus d’Arendelle’, és un personatge fictici que va aparèixer a la pel·lícula Frozen. Creada pel director Chris Buck, Elsa està lleugerament inspirada en el personatge principal de la Reina de les Neus, un conte danès creat per Hans Christian Andersen.


En l’adaptació de Disney, va ser introduïda com la primera princesa del fictici poble escandinau d’Arendelle, sent l’hereva al tron, i germana gran de la Princesa Anna. Ella té el poder de convertir en gel a tot allò que l’envolta.

El personatge de la reina de les neus, que és ‘dolenta’ en el conte d’Andersen, va provocar una difícil transacció en el seu caràcter durant l’elaboració del film. Molts executius del film, incloent a Walt Disney, van tractar d’obtenir una millor comprensió cap a ella, i es va deixar a un costat una sèrie d’adaptacions cinematogràfiques. També es va entrar en la discussió sobre el dilema de la creació de la germanor entre Anna, el personatge principal del conte, i Elsa. Això va portar a Elsa a ser reescrita gradualment com un personatge simpàtic, incompresa i com a protagonista de la història.

Val a dir també que l’escena de la cançó ‘Let it go’ va ser un punt crucial en el desenvolupament del personatge d’Elsa, per replantejar-se passar de ser un personatge malvat a ser-ne un de bo.

Elsa ha gaudit d’una recepció molt positiva dels crítics, que van elogiar la seva complexa caracterització i vulnerabilitat.

 

Thanks! You've already liked this
No comments