Els anells de les begudes en llaunen NO maten als petits animalets

Des de temps immemorials ha circulat una història sobre que no s’havien de tirar a les escombraries / reciclatge els anells de plàstic de les llaunes sense tallar-los en diversos trossos. Si ho fèiem, els animals marins, sobretot els mitjanets, podrien morir en quedar atrapats en ells.

Doncs bé, resulta que tal com explica la viquipèdia en anglès, la teoria pot ser que tingués cert sentit fa moltes dècades, però resulta que des de 1989 ja no suposen cap problema.

La raó és que la normativa respecte a la fabricació d’aquests anells –almenys a Estats Units, però cal suposar que també a Europa i en la major part d’altres països– obliga que es fabriquin en material fotodegradable. De manera que els famosos anells simplement es desintegren al cap d’unes quantes setmanes, permetent als animals (si per mala sort algun hi queda atrapat) escapar-ne.

De fet aquests anells de plàstic són una part ínfima dels plàstics marins, on és molt més fàcil trobar un altre tipus de deixalles, xarxes i aparells de pesca diversos.

Amb això no us diem que no pugueu tallar els plàstics, però no és imprescindible per a la vida dels animals marins; almenys no des de fa gairebé 30 anys.
De fet, aquesta acció és menys important que qualsevol altra de les coses que podries fer sobre aquest tema. Probablement s’aconseguirien més avanços concentrant-se en algunes coses no tan simples i més complexes que aquestes.

Foto: Ruth and Dave via Foter.com / CC BY

Thanks! You've already liked this
No comments