Els cavallets de mar moren d’amor

Els cavallets de mar són una d’aquestes espècies que trien a una parella per a tota la vida, una vegada que aquesta mor triga poc temps a morir també l’altre, no poden viure l’un sense l’altre, per això es diu que els cavallets de mar moren d’amor.

Des de sempre han mostrat una característica molt peculiar, el seu romanticisme, que no canvia al llarg de la seva vida. Existeixen llegendes sobre aquest amor incondicional.

Són animals que en l’aspecte reproductiu mantenen una relació monògama molt estreta, plena d’un contacte físic replet d’autèntiques carícies i ‘abraçades’. El seu delicat ball sincronitzat pot durar fins a 8 hores diàries i segons els científics serveix perquè la parella assagi la fase posterior a la concepció, és a dir l’arribada de la descendència.

La reproducció dels cavallets de mar és una de les més curioses del regne animal. Busquen una parella per a estar-hi durant tota la seva vida.

El ritual comença amb el festeig. El mascle inicia una dansa al voltant de la femella produint espetecs amb el crani. Canvien de color. La parella s’oculta entre els corals, esponges o algues i tots dos se subjecten amb la cua. Després s’aventuren a surar amb les cues entrellaçades pel fons de mar. Després, la femella estira el cos apuntant amb la cua cap avall i el nas cap a la superfície. En aquest moment, el mascle retreu la cua i comença a succionar i bombar aigua per la bossa del ventre. Després, el mascle estira el cos i uneix el seu ventre al de la femella. La parella s’enganxa quan la femella posa el seu òrgan desovador en la bossa del mascle.

Per aquest tub surten de la femella una sèrie d’ous que es dipositen en la bossa. És aquí quan el mascle allibera l’esperma per fecundar-los. El matí després de l’inici de l’embaràs del mascle, la parella es reuneix i realitza els primers passos del seu ritual d’aparellament. Canvien de color, dansen i entrellacen les cues.

Després d’aquesta salutació matutina, la femella deixa al mascle durant la resta del dia i torna al matí següent per repetir el ritual.

Foto: mark6mauno via Foter.com / CC BY-SA

Thanks! You've already liked this
No comments