Per què Amèrica es diu Amèrica?

Deixant de banda les incursions dels víkings, el consens és que Amèrica va ser descoberta per Cristòfor Colón, encara que ell creia haver arribat a Àsia, navegant cap a l’oest i obrint el que ell pensava que era una nova ruta. En aquella època es parlava de noves terres o les Índies el que avui dia coneixem com Amèrica.

De fet, va ser la publicació del primer mapa del món, que incloïa de forma raonablement precisa aquesta part del món, per part del geògraf Martín Waldseemüller la que va engegar el procés que va fer que les Índies de Cristòfor Colón s’acabessin anomenant Amèrica.  Va ser per Americo Vespucio.

Impressionat pels llibres escrits per Americo sobre els seus viatges a aquestes noves terres, Waldseemüller va retolar aquest continent com Amèrica en el seu mapa, a part d’incloure-hi un munt d’informació treta dels llibres en qüestió.

Aquest mapa, conegut com Universalis cosmographia secundum Ptholomaei traditionem et Americi Vespucii aliorumque lustrationes, va tenir un important tiratge en aquella l’època, més de mil exemplars, la qual cosa va fer que als pocs anys Amèrica s’hagués imposat com a nom del nou continent.

El més irònic de tota aquesta història és que igual que Cristòfor Colón va morir sense saber que havia descobert un nou continent sembla que Americo Vespuccio tampoc va arribar a veure com el seu nom es convertia en el nom d’un continent.

 

Thanks! You've already liked this
No comments