Què ocorre si es tira sucre en el dipòsit del cotxe?

Hi ha una llegenda urbana circulant des de fa bastant de temps que explica que si et tiren sucre en el dipòsit del cotxe ja pots anar acomiadant-te d’ell. Doncs bé, només és això, una llegenda urbana.

En primer lloc, el sucre amb prou feines es dissol en la gasolina. De fet diuen que en un dipòsit complet de 56 litres, només s’hi dissoldria l’equivalent a una culleradeta de sucre.
El problema amb el sucre (igual que amb qualsevol material granular com la sorra) és que arribin partícules sòlides al fons del dipòsit i, per conseqüència, a les sensibles peces mòbils del motor. Però per evitar aquests perills es van inventar els filtres. En efecte, la sortida de combustible del dipòsit compta amb una espècie de “màniga” que filtra les partícules sòlides. I a més, a l’altre costat del conducte es troba el filtre de combustible.

Òbviament, si la quantitat de sucre és molt elevada, el filtre de combustible podria bloquejar-se, però canviar el filtre és algo comú i econòmic que qualsevol pot fer sense necessitat de visitar al taller, res a veure amb les destrosses que explica la llegenda urbana.

Això sí, podrien fastiguejar-nos completament el cotxe si en el dipòsit ens hi tiren aigua; aquesta es colaria pels conductes de subministrament perquè el combustible sura sobre ella. Això si que paralitzaria el vehicle!!

 

Thanks! You've already liked this
No comments