Què li passa a un astronauta durant tot un any a l’espai?

L’astronauta de la NASA Scott Kelly ja es troba a la meitat de la seva missió d’un any a bord de l’Estació Espacial Internacional al costat d’uns altres cinc tripulants. Les missions habituals duren sis mesos, però l’objectiu de l’estada de Kelly en l’Estació Espacial Internacional és observar els efectes de l’espai durant un període major per avaluar els riscos de futures incursions a la Lluna o Mart.


Kelly és conegut per compartir fotos de la Terra preses des de l’espai en el seu compte de Twitter, però aquesta vegada va ser la NASA la que va publicar una infografia amb les condicions en les quals l’astronauta està vivint el seu any fora del planeta.

Per exemple, la imatge diu que en un any a l’espai, Scott Kelly veurà 10.944 albes i capvespres, mentre que nosaltres a la Terra només veiem 684. L’astronauta beurà 730 litres d’orina i suor reciclats durant la seva estada, a més de realitzar 700 hores d’exercici i produir 81 quilos de femta que es cremaran en l’atmosfera que es veuran com a estels fugaços.

L’astronauta correrà més d’1.040 quilòmetres com a part del seu entrenament, en una màquina especialitzada. A aquest pas necessitaria uns 216.000 anys per arribar a Mart corrent.
Durant aquest any es durà a terme uns 383 experiments a bord de l’Estació Espacial Internacional, alguns creats per guanyadors del Premi Nobel.
Per rebre la mateixa quantitat de radiació que Scott Kelly experimentarà durant el seu any a l’espai hauries de viatjar amb avió 5.250 vegades entre les ciutats de Los Angeles i Nova York.
La quantitat de fluids que perdrà l’astronauta en el seu any espacial equival a una ampolla de refresc de 2 litres.

 

Thanks! You've already liked this
No comments