Per què s’ensenya als astronautes a pilotar avions si no tenen res a veure amb les naus espacials?

Cap de les naus espacials tripulades en ús en l’actualitat volen com un avió, i tampoc ho fan cap de les que estan en desenvolupament, com són la CST-100 Starliner de Boeing i la Dragon V2 de SpaceX. Però encara així als astronautes se’ls ensenya a pilotar avions.


Es tracta de col·locar als candidats a astronauta en una situació similar a la que experimenten quan estan en una nau espacial, de tal manera que els enfrontes a tants desafiaments com pots perquè estiguin a punt: estan dins d’una màquina, el correcte funcionament de la qual depèn la seva vida; estan en una cabina més o menys reduïda amb un casc, una màscara d’oxigen, un munt de dials amb informació, un o diversos canals de radi actius…

Psicològicament és un entorn molt similar al d’una nau espacial i els dóna l’oportunitat d’aprendre a centrar-se i filtrar el que és important, a prendre decisions que poden ser transcendentals… Sense poder prémer pausa com en un simulador.
Posar a la gent en situacions en les quals se la juguen els prepara per estar llestos per prendre decisions importants quan estiguin a l’espai.

Font: Microsiervos

Foto: x-ray delta one via Foter.com / CC BY-NC-SA

Thanks! You've already liked this
No comments