Per què els cogombres espanten els gats?

Potser alguna vegada t’has preguntat per què els gats s’espanten amb els cogombres? A alguns felins, aquest aliments els causa curiositat, però a altres preocupació i s’emporten un ensurt molt gran (salten i tot), com podreu veure al vídeo que us presentem avui.

National Geographic va consultar a experts en el tema i van explicar les reaccions d’aquests animals assegurant que espantar-los per satisfer la nostra curiositat no és bo per a ells. Jill Goldman, un reconegut expert en comportament animal a Califòrnia, va comentar: “Si li causes estrès a un animal, això molt segurament no serà bo. Si ho fas per riure, això em fa qüestionar la teva humanitat”.

Goldman explica que els cogombres estan provocant les respostes d’alerta natural en els gats, ja que normalment no estan acostumats a veure un cogombre al terra i, per tant, consideren la situació com una amenaça. ‘Possiblement associen la forma i el color verd de l’estrany invasor amb les serps, que poden ser depredadors mortals’, diu Goldman.

El fet que els cogombres es col·loquin prop del lloc on els gats acostumen a alimentar-se, com veiem al vídeo, confon als gats, ja que sovint s’associen aquestes àrees amb seguretat i protecció. És un acte cruel.
Per tant, portar nous objectes a la casa pot ser una bona font d’estimulació mental per als animals domèstics, però no ha de ser fet amb l’objectiu d’embogir-los.

Recorda que si tractes d’espantar al teu gat a propòsit podria fer que es lesionés, tot trencant alguna cosa, o donant lloc a estrès perllongat.

Font: National Geographic 

 

Foto: ラルフ – Ralf via Foter.com / CC BY

Thanks! You've already liked this
No comments