Per què, amb el pas del temps, el pa es posa dur i les galetes s’estoven?

Obres un paquet de galetes. Te’n menges unes quantes i la resta queden oblidades al fons de la prestatgeria. Quan les descobreixes, una setmana després, cal llençar-les a les escombraries perquè han adquirit una desagradable textura tova.
Amb el pa passa tot el contrari. Només amb un dia -o dos, si la barra és de molt bona qualitat- el nostre deliciós i cruixent pa es converteix en un maó.

Per què dos productes fets amb farina i aigua tenen una reacció tan diferent?

La resposta està en el diferent nivell d’humitat que contenen les masses d’un i un altre producte. El pa té un nivell d’humitat alt i la perd quan està en contacte amb l’aire. Les galetes, per contra, tenen molt poca humitat i capten l’aigua de l’ambient, la qual cosa els dóna aquesta textura gomosa que adquireixen amb el pas dels dies.

La solució? Mantenir el pa i les galetes ben tapats per evitar que estiguin en contacte amb l’aire. No fa miracles, però sí allarga una mica la vida útil de tots dos productes.

Foto: Foter.com

Related posts:

Thanks! You've already liked this
No comments