Per què Amèrica es diu Amèrica?

Amèrica va ser descoberta per Cristòfor Colom, encara que ell cregués haver arribat a Àsia navegant cap a l’oest i obrint el que ell pensava que era una nova ruta.
Per això en aquella època es parlava del que avui coneixem com Amèrica referint-se a ella com a les noves terres o les Índies.

Va ser la publicació del primer mapa del món, que incloïa de forma precisa aquesta part del món, per part del geògraf Martín Waldseemüller la que va engegar el procés que va fer que les Índies de Cristòfor Colom s’acabessin anomenant Amèrica per Americo Vespucio.

Impressionat pels llibres escrits per Americo sobre els seus viatges a aquestes noves terres, Waldseemüller va retolar aquest continent com Amèrica en el seu mapa, a part d’incloure-hi un munt d’informació treta dels llibres en qüestió.

Aquest mapa, conegut com Universalis cosmographia secundum Ptholomaei traditionem et Americi Vespucii aliorumque lustrationes, va tenir un important tiratge per a l’època (més de mil exemplars) la qual cosa va fer que als pocs anys Amèrica s’hagués imposat com a nom del nou continent.

Thanks! You've already liked this
No comments