Els nens creixen quan dormen?

És veritat que els nens creixen mentre dormen? Què hi ha de cert en aquesta creença? Doncs si, és cert. Dormir és imprescindible per a la bona salut dels més petits. Ho necessiten per recuperar forces, per assimilar el que han après durant el dia, però també té molt a veure amb el creixement dels nens.

Un bon descans durant la nit contribueix a un creixement sa en la infància perquè és mentre dormen que els nens augmenten la secreció de l’hormona del creixement.

Es creu que el punt d’alliberament màxim de l’hormona es produeix de mitjana entre una i dues hores després de l’inici del son.
Els estudis situen el període entre la mitjanit i les 4 de la matinada, en la fase més profunda del somni del nen. Tot i així, també pot alliberar-se l’hormona durant la migdiada, en el període de fase No-Rem, encara que aquestes siguin més curtes.

El recomanable és establir una rutina de somni regular, assegurar-se que dormin les hores que necessiten per estar descansats segons la seva edat i procurar crear un ambient relaxant. Fer-los dormir més hores de les necessàries no serveix de res doncs cadascú dorm el que necessita, ni més ni menys.

Font: Bebés y más

 

Photo credit: gnta / Foter

Thanks! You've already liked this
No comments