Quina va ser la primera escola al món?

La paraula escola la van inventar els grecs i, al principi, encara que no us ho cregueu, significava tot el contrari del que vol dir ara, doncs era el temps d’esbarjo per els qui no necessitaven en aquests moments dedicar-se a treballar per guanyar diners. El que passa és que aquest temps d’oci l’empraven a entretenir-se amb activitats culturals.

Per tant, sembla ser que els antics grecs van ser els primers a començar l’ensenyament en grup, a manera d’escola. Les matèries que s’estudiaven eren lectura i escriptura, educació física i música. Com a quaderns utilitzaven unes taules de fusta cobertes de cera i escrivien amb un instrument avantpassat de la ploma.

En l’imperi asteca no hi havia llibres de text, així que els nens havien d’aprendre’s de memòria les lliçons relatades pels mestres. I en l’antiga Mesopotàmia només un grup molt petit de nens podien assistir a l’escola. Allà s’hi ensenyava escriptura cuneïforme i aritmètica. Els alumnes havien de treballar molt dur i el dia escolar durava des del matí fins a última hora de la tarda.

 

Thanks! You've already liked this
No comments