L’inventor del raspall de dents

Ja sabem que des de l’Antiguitat s’empren diferents mètodes d’higiene dental. Es buscaven esbandides per millorar l’alè bucal a base de fruites i flors seques. També s’empraven branques, pals de taronger o pues d’eriçó per fregar la superfície de les dents i deixar-les més netes. Però no va ser fins al segle XIII quan es va dissenyar el primer raspall dental tal com avui el coneixem. Va ser quan un mestre Zen va dissenyar un raspall a base de pues de pèl de cua de cavall sobre un mànec d’os.

El primer raspall dental comercialitzat va ser dissenyat per William Addis. El senyor Addis va ser empresonat per disturbis públics i a la presó acostumava a fregar-se les dents amb un drap per netejar-les. Com no es refiava dels qui li donaven els draps a la presó, que a més d’estar tacats tenien sutge i sal, una nit després d’un sopar va guardar un os petit de pollastre i li va afegir unes quantes pues. Així es va fer el seu propi raspall de dents.

A la seva sortida de la presó va començar a comercialitzar-ho i es va fer bastant ric. Després de la seva mort, el seu fill va continuar amb el fructífer negoci. De fet en l’actualitat es segueixen comercialitzant sota el nom de Wisdom Toothbrushes.

Foto: Foter.com

Thanks! You've already liked this
No comments