L’inventor del Jacuzzi

La paraula jacuzzi evoca a plaer, assossec, erotisme, salut, i oci. Però quin és el seu origen i història? Els Jacuzzi eren una família de Califòrnia formada per 7 germans. A aquests també se’ls deuen innovacions en bombes hidràuliques, avions, hèlixs, etc.


Cándido Jacuzzi era un italià emigrant. Al seu país d’acolliment, Estats Units, treballava fabricant bombes hidràuliques i altres artificis.
L’any 1953, atès que un dels seus fills estava malalt d’artritis reumatoide, va idear i va inventar un sistema de bombes clàssiques aplicat com a mètode terapèutic perquè alleugés el seu petit.
Per calmar els dolors entre sessions, el mecànic va tenir l’ocurrència de connectar una bomba d’aigua a la banyera de casa. I així va néixer el jacuzzi, o hidromassatge (bany de bombolles).
El seu fill es va beneficiar de les virtuts de l’invent, relaxant-lo i alleujant els dolors de la seva malaltia; i poc després el sistema es va propagar per tot el món.

Així doncs, el cognom d’uns germans italoamericans es va convertir en una Marca Registrada, fent-se ben notòria, famosa i reconeguda.

Foto: Jason Bagley via Foter.com / CC BY-SA

Thanks! You've already liked this
No comments