Quanta energia necessitaríem per destrossar la Lluna, com ho va fer en Follet Tortuga?

En Muten Roshi, més conegut com a Follet Tortuga i un dels protagonistes de Bola de Drac, era l’home més fort de la Terra i molta gent el prenia com el Déu de les Arts Marcials. Mesurava 1.65 m i pesava 44 kg.
Avui volem resoldre una qüestió relacionada amb ell: seríem capaços de destruir la Lluna com ho va fer en Follet Tortuga a Bola de Drac?

El primer i més important de tot seria calcular quanta energia necessitem. No només necessitem entrenar molt, aprendre a fer el Kamehameha i ja està…no és tan simple. Si us heu fixat, tant en Goku, el Vegeta i en general tots els personatges de Bola de Drac mengen una barbaritat, ja que és la seva font d’energia.

Per tant, a més de consumir regularment grans quantitats d’aliments durant l’entrenament, per aquest Kamehameha cal assegurar-se una reserva d’energia extra per no desmaiar-se en el procés.

Per destruir un asteroide, la Lluna, o qualsevol altre cos celeste rocós que et molesti a la vista necessites aplicar-li energia per a primer reduir l’objecte celeste a trossos (ja que necessites energia suficient per separar els enllaços atòmics de caràcter electromagnètic en trossos prou petits), i segon, subministrar-los energia cinètica suficient perquè s’allunyin indefinidament.

Ja que a Japó la seva dieta es basa en l’arròs, ho utilitzarem com a mesura per calcular quant aliment hauríem de consumir per poder fer un Kamehameha que destrueixi la Lluna.
L’arròs que ens proporciona 365 kcal per cada 100g (sense cuinar) i 1 kcal són 4187 J, l’energia necessària per destruir la lluna és l’equivalent a ingerir 8,13 x 1018 tones d’arròs el que suposa menjar-se unes 16,5 mil milions de vegades la producció mundial d’arròs de 2014/15 que va anar de 494,2 x 106 tones.

En aquest cas, en Follet Tortuga ‘només’ necessitaria menjar 15,6 mil vegades la producció mundial d’arròs.
Per acabar, de forma recapitulativa, analitzem els intervals d’energia i què ocorre en cadascun d’ells. Un Kamehameha amb energia inferior a 1014 J provocaria un cràter a la Lluna.

Qualsevol energia superior a 1014 J però inferior a 1023 J podria provocar que la Lluna es fragmentés en meteorits que, potencialment, destruïssin la vida a la Terra. Entre 1023 J i 1029 J la Lluna queda destruïda i els seus trossos escampats, encara que l’atracció gravitatòria entre ells podria, eventualment, tornar-los a unir. I més enllà de 1029 J els trossos de la Lluna s’allunyaran indefinidament.

Font: Magnet Xataka

 

Thanks! You've already liked this
No comments