Fer la migdiada té molts beneficis

Qui diu que fer la migdiada és cosa de mandrosos? La migdiada és un dels petits plaers de la vida, és increïblement saludable i ens ajuda a tenir una millor qualitat de vida. Però això sí, n’hi ha prou amb una petita clapada de 26 minuts, no més. Un petit descans amb el qual tornar a la nostra activitat diària amb totes les energies recuperades.

Dormir durant aquest temps ens atorga un 34% de major rendiment. Voleu saber més beneficis?

– És relaxant, amb només mitja hora aconseguim buidar la ment, descarregar el nostre cos de l’estrès i l’ansietat acumulada durant el matí.
– El seu efecte reparador oxigena les nostres cèl·lules, prevenint l’estrès, l’envelliment, i ajudant-nos així a tenir una millor qualitat de vida i a viure més anys.
– Segons diversos estudis fer la migdiada millora la nostra creativitat i la capacitat de resoldre problemes. Pot ser que et soni exagerat, però té una explicació. En ocasions, les pressions diàries bloquegen el nostre cervell,estem esgotats i col·lapsats per la tensió. Un petit descans a mig dia ens allibera d’aquesta opressió per relaxar-nos, per alleujar-nos. Ens sentim millor i és llavors quan veiem les coses amb major claredat.
– Redueix el risc d’infarts.
– Ens ajuda a mantenir una bona bellesa sana i natural. No hi ha res com aixecar-se una mica més relaxats i tranquils per tenir una millor expressió en el rostre.
– Millora el nostre rendiment laboral.
– Ens ajuda a mantenir una bona salut psíquica, a ser una mica més positius i a enfrontar-nos a les coses amb major ànim i energia.
– Combat l’ansietat i l’estrès.
– Millora la nostra digestió. El fer la migdiada afavoreix la relaxació muscular ajudant al nostre aparell digestiu a funcionar amb major efectivitat.

Aquests beneficis només seran possibles si la migdiada és curta. Mai més de mitja hora. De dormir més, començaríem a alterar els cicles del somni, ja no tindríem ganes d’anar a dormir a la nit, ens ficaríem al llit més tard i la nostra salut i ritmes acabarien alterant-se.

Foto: merwing✿little dear / Foter / CC BY-NC-ND

 

 

Thanks! You've already liked this
No comments