Curiositats sobre la tardor

L’equinocci de tardor és el dia que marca el principi de l’estació de la tardor. Una data que no sempre és la mateixa, atès que la terra no triga 365 dies a donar la volta completa al sol, sinó que triga exactament 365,25 dies. Aquesta manca de simetria del calendari gregorià respecte a l’òrbita de la terra, se supleix amb l’existència dels anys de traspàs. I és per aquest motiu que depenent de l’any i del lloc del planeta en el qual ens trobem, l’equinocci de tardor pot variar del 21 al 24 de setembre.
Equinocci prové de dues paraules en llatí, “equi” (igual) i “nox” (nit), el que vindria a significar que són dies en què les hores del sol i de foscor són les mateixes, quelcom que en principi només ocorre dos dies a l’any. Però aquesta no és només la única curiositat que porta aquesta estació. Hi han d’altres que potser no coneixies:

  1. Diuen que les persones nascudes en aquesta temporada, tenen més probabilitat de superar els 100 anys, dades demostrades estadísticament a partir d’estudis realitzats.
  2. Cau més el cabell.
  3. S’augmenta de pes. Això és pel fet que hi ha menys hores de llum i per tant se sintetitza menys la vitamina D, causant de l’eliminació de greix.
  4. A aquesta estació se li denominava antigament i fins al s. XVI, “estació de la collita”, i això és així perquè durant aquests mesos es pot observar la lluna plena com en cap altra època, amb molta més llum, fenòmen que anomenaven “lluna de la collita”, perquè els agricultors aprofitaven més les hores (gràcies a aquesta claredat) per a recollir els seus cultius.
  5. Els estudiants nascuts a la tardor pel que sembla també solen tenir millors qualificacions.
  6. En aquesta època es pot contemplar a més fàcilment els planetes de Venus, Júpiter i Saturn durant la nit i de Mercuri durant el dia.

Malgrat tot això, i siguin certes o no aquestes creences, és una època ideal per a gaudir de la naturalesa que ens brinda un colorit molt especial i uns paisatges meravellosos.

Font: AMIC | Eva Remolina

Thanks! You've already liked this
No comments