Què és la hipertròfia mamària?

Descrita per primera vegada l’any 1648, es tracta d’una afecció mèdica rara del teixit connectiu del pit en el qual els pits es tornen excessivament grans.


La condició sovint es divideix en funció de la gravetat en dos tipus, macromàstia i gigantomàstia. La hipertròfia dels teixits mamaris pot ser causada per una major sensibilitat histològica a certes hormones, com les hormones sexuals femenines, la prolactina i els factors de creixement. La hipertròfia mamària és un engrandiment progressiu benigne, que pot ocórrer en tots dos pits o només en un.

En general, l’afecció comença poc després de la primera menstruació en l’adolescència, però també hi ha casos on ocorre abans de la primera regla.

El problema? Que mentre el creixement o desenvolupament normal dels pits a la pubertat no és un procés continu, les joves amb hipertròfia mamària experimenten un creixement abrupte i significatiu dels seus pits en un període curt de temps o en etapes successives.

A més, pot ser que els pits es desenvolupin creixent en proporcions anormals. Com a solucions mèdiques, no existeix un tractament mèdic per a l’afecció a part de la cirurgia de mamoplàstia.

Foto: Foter.com

Thanks! You've already liked this
No comments