Càlcul matemàtic de la força de Thanos (Avengers,Infinity War)

Si has vist Avengers: Infinity War sabràs que Thanos és el malvat més bèstia que ha aparegut en una producció de Marvel en la gran pantalla. Ara bé, fins a on arribaria aquesta força? Això és precisament el que ha esbrinat un científic de la Universitat Northeastern, i és bastant impressionant.

Per arribar a aquest càlcul, l’investigador va realitzar models moleculars reals del cub fictici Tesseractis que surt a la pel·lícula.

Explica l’investigador que entre tots els errors, va tenir èxit dues vegades. Va dissenyar dos nous tipus d’arranjaments de carboni estables i va publicar les seves estructures teòriques a principis d’aquest mes. Una d’aquestes formes de carboni va ser batejada com ‘pentatope’. L’altra forma, cubs de carboni dins d’altres cubs, la va anomenar hipercub. Havia creat el seu Tesseractis de carboni.

Després va provar la força de les seves creacions simulades, comprimint digitalment les molècules per veure quina força lligava els seus enllaços.

Deu mil milionèsimes d’un newton van doblegar els enllaços de l’hipercub, la qual cosa, per si sol, no és molt impressionant. No obstant això, quan les molècules de l’hipercub es van unir com milers de milions de peces de Lego, la seva força es va disparar en xifres d’autèntica ciència ficció. Un hipercub semblant al Tesseractis de les pel·lícules de Marvel pesaria menys d’un cub de llapis de grafit.

L’investigador va concloure que esprémer el cub fins a deixar-lo en pols requeria una força equivalent a 42.000 tones, o la força d’adherència combinada de 750.000 homes d’Estats Units.

El resultat final? Suposant una relació proporcional entre la força d’adherència i el que pot aixecar un nord-americà, les matemàtiques del científic suggereixen que Thanos podria llançar 54 milions de quilograms, 4.5 milions de quilograms més que el pes del Titanic. Una autèntica barbaritat.

Més informació a Washington Post www.washingtonpost.com

Foto Hannaford on Foter.com / CC BY-SA

Thanks! You've already liked this
No comments