Per què hi ha Porgs a ‘Star Wars VIII: Els Últims Jedi’?

Els porgs de ‘Star Wars VIII: Els Últims Jedi’, o els adores o els odies. Pot ser que es tracti de les criatures més adorables de la galàxia, per davant dels ewoks en La tornada del Jedi o dels jawas a La guerra de les galàxies. Però, quin és l’origen d’aquestes bestioles del planeta Ahch To, en què viu Luke Skywalker i s’entrena la Rey?

La raó per la qual existeixen els porgs al planeta dels Últims Jedi no és una simple decisió de màrqueting. No es tracta de vendre més ninots de porg, ni omplir Internet de mems graciosos, encara que ho hagin aconseguit, sinó que es tracta d’un motiu molt més pràctic, i estrictament cinematogràfic. El motiu és que l’illa de Skellig Michael, en què es van rodar les imatges de Ahch To per a la pel·lícula està plagada d’aquests animalets. Es tracta d’una simpàtica au de color blanc, que nia a les costes de la illa i que inevitablement es colava en totes les preses de la pel·lícula.

De fet, la propera vegada que vegeu la pel·lícula podeu fixar-vos en els ocells que apareixen en els plànols llunyans de la illa i en la seva manera de volar…
L’equip de producció només tenia dues opcions: eliminar digitalment les aparicions de les aus o crear una criatura alienígena que justifiqués la seva aparició (haver rodat en una altra època de l’any hagués retardat l’estrena dels últims Jedi i encarit la producció de Walt Disney i Lucasfilm).

Thanks! You've already liked this
No comments