L’amagatall més segur en un apocalipsi zombie, segons estadístiques

Alex Alemi, un investigador i matemàtic nord-americà expert en estadístiques, va decidir estudiar el seu país i buscar els llocs on les persones tindrien majors possibilitats de sobreviure i en quines els zombis arribarien més ràpid per arrasar amb tothom.


Per a això, va crear un model considerant una sèrie de factors com a concentració de població, connectivitat i proximitat a grans nuclis urbans, entre d’altres. Si bé els resultats parlen d’Estats Units, podrien aplicar-se a la resta del món.

Per Alemi, els qui estan en major risc són els que viuen en grans ciutats, els que per la concentració de gent veurien difícil amagar-se o escapar, per la qual cosa més tard que d’hora serien mossegats i transformats en zombis.

En segon lloc, els pobles propers a aquestes grans ciutats, serien els següents a caure, sobretot si hi ha bona connectivitat amb la ciutat. En un parell de dies ja estarien sota control zombi.

Però, aleshores, quin és el millor lloc per amagar-se en l’apocalipsi zombi?

Per al matemàtic, els qui tindrien les millors possibilitats de sobreviure, són aquells que viuen en llocs allunyats, d’accés difícil i amb baixa població. Aquests beneficis tenen diverses explicacions.

La primera està en què si vius en un lloc amb baixa població, la possibilitat que l’apocalipsi zombi comenci allà és molt baixa, a diferència de les grans ciutats. Així mateix, en viure més separats, el contagi de persona a persona seria més lent.

Si partim de la idea que l’apocalipsi zombi s’iniciaria en una gran ciutat, les dades indiquen que podrien passar mesos i fins a anys abans que arribi a llocs més aïllats, ja que la baralla es donaria lluny. El model de propagació dels zombis, seria similar al d’una epidèmia.

En resum, si no vols passar a ser un mort vivent, muda’t a una zona allunyada de grans ciutats, sense bona connectivitat terrestre i de baixa població.

foto Q-Vision on Foter.com / CC BY-NC-ND

Thanks! You've already liked this
No comments