Què és un hat trick?

Un triplet o tripleta (també conegut pel seu nom en anglès: hat trick) en esports és aconseguir un objectiu del joc un total de tres vegades. L’origen del terme anglès es remunta al cricket, on es premiava amb un barret o amb una gorra al llançador que aconseguia la gesta d’eliminar a tres batedors de manera consecutiva.

En el futbol, un hat trick ocorre quan un jugador marca tres gols en un partit, ja sigui en el temps reglamentari o en la pròrroga. En la majoria dels jocs professionals, el jugador que anota un hat trick està autoritzat a dur-se la pilota del partit de record.

A vegades, els gols de penalti no es computen pels hat tricks. Alguns diuen que un hat trick és ‘veritable’ o ‘perfecte’ si els gols són marcats amb ambdós peus i el cap (o menys comunament pel cap, amb el peu i amb un tir lliure o penal), encara que això és realment poc freqüent.

Una altra definició de hat trick és la ‘flawless’ conegudes a Alemanya, Bèlgica i Escandinàvia, on el golejador anota els tres gols en el mateix arc, sense que ningú anoti entre el primer i el tercer gol.

Font: Viquipèdia

Photo credit: ximenacab / Foter.com / CC BY-ND

Thanks! You've already liked this
No comments