L’edifici més alt del món

Si vols començar a gaudir de debò de la teva estada a Dubai no pots saltar-te el Burj Khalifa, l’edifici més alt del món amb 828 metres d’altura i 162 plantes.

Es tracta d’un gratacel que es va donar a conèixer com a Burj Dubai. Més tard se li va canviar el nom; passava a anomenar-se Burj Khalifa en honor a Khalifa bin Zayed al-Nahyan, el xeic regnant d’Abu Dhabi. Aquest emirat va prestar $ 25 bilions a Dubai per capejar la crisi financera del 2009.

Aquest gratacel és dels pocs gairebé residencial, amb un hotel 5 estrelles i gairebé 700 departaments de luxe. La seva construcció va començar el 21 de setembre de 2004 i va ser inaugurat el 4 de gener de 2010.

Es troba a Dubai, ciutat situada a la vora del Golf Pèrsic i una de les més importants dels Emirats Àrabs Units. Antic port pesquer, va conèixer un boom petrolífer que l’ha convertit en una de les zones amb més alta renda per càpita del món. En els darrers anys ha experimentat un gran desenvolupament urbanístic, amb enormes gratacels i megalòmans projectes d’illes artificials. Ha estat dissenyat per l’estudi d’arquitectes SOM (Skidmore, Owings and Merril).

Aquesta magnífica peça central del centre de Dubai és una nova obra d’art urbà d’aquesta ciutat i està envoltat d’hotels, de botigues i d’un món ple d’opcions d’entreteniment.

Photo credit: Joi / Foter.com / CC BY

Thanks! You've already liked this
No comments