Quin és realment el teu signe del zodíac?

És probable que durant els últims dies hagis llegit titulars que asseguren que la NASA ha canviat els signes del zodíac tal i com els hem conegut durant tota la nostra vida. Que en realitat són tretze i no dotze com crèiem; i que per tant les dates a les quals corresponen són diferents a les quals sempre hem pensat. Això té una part real i una part ‘d’engany’.

El primer que la NASA intenta aclarir és que ells estudien astronomia i no astrologia: el primer terme fa referència a l’estudi científic de l’espai exterior, mentre que el segon ‘és una altra cosa’.

Aleshores, què són exactament els signes del zodíac? Si imaginem una gran línia recta que uneix la Terra i el Sol i s’estén més enllà del sistema solar, aquesta línia s’aniria desplaçant d’acord amb el moviment de translació del nostre planeta. Les constel·lacions zodiacals són aquelles que aquesta línia imaginària aniria assenyalant al llarg d’un any, mentre la Terra completa el seu viatge al voltant del Sol. Una constel·lació és, d’altra banda, un grup d’estels que suposadament forma un patró en el cel.

Fa més de 3.000 anys, la civilització de Babilònia va dividir el zodíac en dotze parts iguals, amb una constel·lació per a cadascuna d’elles. Ja feien servir un calendari de dotze mesos basat en les fases lunars, de manera que van assignar una part del zodíac a cadascun d’ells. Eren conscients que la divisió zodiacal no resultava en dotze parts exactes, però la van adaptar a les seves necessitats i preferències per obtenir un calendari funcional. De la mateixa manera, sabien que hi havia una tretzena constel·lació, Serpentari, que van excloure de manera deliberada.

El cas és que més de tres mil·lennis després, l’eix de la Terra ni tan sols apunta en la mateixa direcció que aleshores. Tenint tot això en compte, aquestes són les veritables dates dels signes del zodíac si apliquem els criteris científics plantejats per la NASA:

Capricorn: 20 de gener – 16 de febrer
Aquari: 16 de febrer – 11 de març
Peixos: 11 de març – 18 d’abril
Àries: 18 d’abril – 13 de maig
Taure: 13 de maig – 21 de juny
Bessons: 21 de juny – 20 de juliol
Càncer: 20 de juliol – 10 d’agost
Lleó: 10 d’agost – 16 de setembre
Verge: 16 de setembre – 30 d’octubre
Balança: 30 d’octubre – 23 de novembre
Escorpí: 23 de novembre – 29 de novembre
Serpentari: 29 de novembre – 17 de desembre
Sagitari: 17 de desembre – 20 de gener

*El serpentari (Ophiuchus) és una constel·lació de l’hemisferi nord. Malgrat ésser travessada pel Sol del 30 de novembre al 17 de desembre no es considera part del Zodíac tradicional de l’astrologia. Representa un home portant una serp sobre el braç, el Serpentari divideix la serp en dues parts: Serpens Caput i Serpens Cauda, és a dir, el cap i la cua.
Foto: Internet Archive Book Images via Foter.com / No known copyright restrictions

Thanks! You've already liked this
No comments