Per què les girafes tenen el coll tan llarg?

Les girafes són famoses pel seu coll llarg, aproximadament els mesura 2 metres de longitud, aquest coll és hereditari i passa d’una girafa a l’altra.

El coll els permet arribar a les fulles més altes i tendres dels arbres també els permet això les seves llargues potes davanteres, que són molt més llargues que les del darrere.

L’estructura òssia del coll no difereix de la d’altres mamífers: no té vèrtebres addicionals, però cadascun dels 7 ossos és molt més allargat. A més té unes petites banyes, anomenades ossicorns, que estan recobertes per la pell. Moltes altres petites modificacions de l’estructura de la girafa han evolucionat, especialment en el sistema circulatori. El cor d’una girafa ha de generar prop del doble de la pressió sanguínia normal d’un mamífer de gran grandària per mantenir el flux de sang al cervell en contra de la gravetat. En la part superior del coll, un complex sistema de regulació de la pressió repti mirabile, prevé l’excés de sang al cervell quan la girafa baixa el seu cap per beure. Inversament, els vasos sanguinis en la part inferior de les potes estan sota una gran pressió.

Font: Viquipèdia

Photo credit: Reavel / Foter

Thanks! You've already liked this
No comments