Per què els pares de Chihiro es van convertir en porcs?

Aquesta és una de les preguntes de ‘El viatge de Chihiro‘ que amoïna més als afeccionats d’aquesta increïble història: per què es converteixen en porcs els pares de Chihiro? Els que heu vist la pel·lícula, sens dubte, podreu seguir llegint… els que no l’hàgiu vist, us avisem que hi ha spoilers.


Tot va començar fa poc quan un usuari de Twitter va voler conèixer aquesta resposta de primera mà i va enviar la carta amb la pregunta a Studio Ghibli. De forma totalment sorprenent, algú de l’estudi implicat en aquesta pel·lícula va poder respondre a la qüestió.

La carta explica que els pares de Chihiro es converteixen en porcs simbolitzant com alguns éssers humans es tornen cobejosos en la vida real. De fet, segons explica la carta, Hayao Miyazaki es va basar en la gent que ‘es va convertir en porc’ durant la bombolla econòmica de Japó de la dècada de 1980. Específicament la carta explica que, una vegada que algú es converteix en un porc, no tornen a ésser humà i gradualment comença a tenir el ‘cos i l’ànima d’un porc’, i que això ‘no només s’aplica al món de la fantasia’.

Per salvar als seus pares, al final de la pel·lícula Chihiro ha de participar en ‘un joc’ on ha de reconèixer als seus pares com a porcs. La raó, segons la carta, per la qual Chihiro sabia que cap dels porcs eren els seus pares, no va ser perquè havia obtingut poders especials. En superar totes les dificultats, Chihiro simplement sabia la diferència ja que havia aconseguit obtenir l’energia per viure, alguna cosa que ‘tots podem fer de forma natural’. De fet, la carta assegura que la pel·lícula no tracta d’una petita heroïna, sinó d’una noia que aconsegueix l’energia per viure, tot fent front a les seves pors.

Thanks! You've already liked this
No comments