Origen dels Pokémon

Quan el creador de Pokémon, Satoshi Tajiri, era un nen, capturava i col·leccionava insectes, a partir dels quals va concebre els Pokémon. Tajiri va estudiar enginyeria, així com volia el seu pare, però no li agradava estudiar i es dedicava la major part del temps a jugar a videojocs, fins al punt de treballar com a provador de jocs per a revistes, juntament amb Ken Sugimori. L’any 1989 van crear una revista anomenada Game Freak.

Va començar a treballar en un joc de trencaclosques anomenat Mendel Palace (conegut al Japó com Quinty), llançat el 1989 amb força èxit i que marcà l’inici de la història de la companyia Game Freak. Un any més tard, en veure l’invent del Cable Link, Tajiri va tenir la idea de crear un joc en què es pogués transferir informació d’una Game boy a una altra. Influenciat per les sagues com ara Final Fantasy o Dragon Quest, va associar la idea de la metamorfosi i va crear un RPG en què els monstres podien evolucionar i ser transportats d’una consola a una altra. El projecte fou enviat a Nintendo i va rebre el nom de Capsule Monster, ja que Tajari deia: ‘L’important és que els monstres han de ser petits i controlables. Provenen d’una càpsula com un monstre dins de si mateix, com si fossin la por o la ràbia’.

La producció d’aquest projecte va durar cinc anys. Al febrer de 1996, després del descens de vendes de la companyia rival Game Boy, es van llançar al mercat japonès amb el joc reanomenat ‘Poket Monsters Red’ i ‘Poket Monsters Green’. Inicialment, el joc no va tenir l’èxit esperat, però al cap d’un any, s’havia arribat a un milió de còpies. Tres anys més tard, aquest joc i les seves criatures, ‘Poket Monsters’, triomfaven al món sencer.

Nintendo va decidir enviar la sèrie a Occident abreviant el nom a Pokémon per problemes legals amb una sèrie de Mattel coneguda com a Monster in My Pocket.

Font: Viquipèdia

Foto: rishibando via Foter.com / CC BY-NC

Thanks! You've already liked this
No comments