Origen del teclat QWERTY i dels embalums de les tecles F i J

Encara que els ordinadors estan evolucionant amb més rapidesa que mai, segueix havent-hi un aspecte de tota aquesta tecnologia que no ha patit pràcticament cap canvi durant dècades – el teclat. Podria ser difícil de creure, però els teclats moderns tenen pràcticament el mateix disseny que els de l’any 1873.


I en tot aquest temps, segurament no us heu fixat en dues coses importants sobre el teclat:

La primera és  l’ordre de les tecles, que no és alfabètic.
En segon lloc, hi ha dues tecles, la F i la J, que tenen un petit embalum. I això per què?

Per respondre a la primera pregunta, hem de retrocedir a l’any 1873. La companyia Sholes and Gidden va vendre un disseny d’un nou teclat a Remington, que el va llançar amb la seva màquina d’escriure Remington 1.
L’ordre que tenien anteriorment les tecles portava al fet que algunes d’elles es pressionessin amb massa rapidesa, la qual cosa feia que s’embussessin freqüentment.
El nou disseny en QWERTY (anomenat així a causa de les primeres sis tecles de la primera fila) disposava les lletres de manera que aquelles tecles més usades no anessin seguides.
La introducció de QWERTY va ajudar al fet que la gent pogués escriure més ràpid, perquè s’enfrontaven a menys problemes a l’hora d’usar el teclat. Les millores del teclat Remington 2, van servir perquè aquest nou disseny es fes encara més popular. Uns anys després, la introducció de la ‘mecanografia al tacte’ va fer que la velocitat d’escriptura fos encara major.

Amb aquest tipus de mecanografia, les persones s’entrenaven per confiar en la memòria muscular en lloc de la vista. Els dits de cada mà se suposa que han de descansar. Després d’un temps entrenant a les mans per moure’s d’aquesta manera, la memòria muscular es fa càrrec de tot, i els usuaris poden escriure sense necessitat de mirar el teclat, aconseguint velocitats de 60 paraules per minut o més.

I aquí és on aquests embalums de les tecles F i J entren en acció. Són un indicador tàctil dels teus dits índexs per saber si les teves mans estan en la posició correcta del teclat. Després de cada paraula, les mans han de tornar a la posició central, usant els embalums com a guia.

 

Font: Rolloid.net
Foto: Rickydavid via Foter.com / CC BY-NC-ND

Thanks! You've already liked this
No comments