Per què tenim canes?

Un grup d’investigadors de l’University College de Londres ha descobert com el gen IRF4 és l’encarregat de regular la producció de melanina que afecta al color de la nostra pell, els nostres ulls o el nostre cabell. I entre altres coses, és el culpable que de sobte comencin a aparèixer els temuts cabells blancs.


Encara que se sabia que el procés de l’aparició dels cabells blancs es devia a una menor producció de melanina, no hi havia proves clares de per què es produïa aquest procés. L’anàlisi del genoma de més de 6.000 persones de diferents races i ubicacions ha permès identificar tant aquest com uns altres 17 gens diferents que tenen influència en l’aspecte del nostre cabell.

De fet alguns d’ells afecten a la forma del cabell, la nostra propensió al fet que ens creixi la barba, al fet que siguem cellajunts, o fins i tot afecten a l’encara més temible calvície. No obstant això, el gen IRF4 és el primer que està directament associat al color del pèl canós.

L’aparició dels cabells blancs té per tant un component genètic confirmat, i no es tracta d’un problema relacionat amb l’ambient en el qual ens movem.

Foto: Neil. Moralee via Foter.com / CC BY-NC-ND

Thanks! You've already liked this
No comments