Origen del pentinat de la Princesa Leia

Al 1977 va començar una de les sagues més emblemàtiques del cinema mundial, la mítica Star Wars. Des de la seva estrena, la saga es va convertir en un autèntic fenomen cultural, sent els seus personatges, estils i accessòries icones i referents per a tot el gènere de ciència ficció.
La Princesa Leia, un dels personatges principals, va irrompre amb un nou estil d’heroïna galàctica amb un sorprenent i nou pentinat i una llarga túnica blanca que l’allunyava d’altres heroïnes galàctiques molt més sexis.


Però, en què es va inspirar George Lucas per crear aquest icònic pentinat de Leia?
El personatge de Leia va ser interpretat per l’actriu nord-americana Carrie Fisher.
Ella va ser Leia en les tres primers lliuraments de la saga i sempre,- excepte en ‘El retorn del jedi’- va portar aquest icònic i misteriós pentinat.
Un pentinat que no agradava a l’actriu perquè li arrodonia el rostre i perquè passava molt temps a la perruqueria, unes dues hores, cada vegada que es caracteritzava de Leia per rodar. A més, el pentinat de Leia aviat va ser caricaturitzat apareixent com dos enormes auriculars, o com a dònuts, en les diferents pel·lícules i sèries que parodiaven Star Wars.

Davant l’estranyesa i curiositat que el pentinat, la premsa va preguntar a George Lucas, creador de la saga, per la seva font d’inspiració en dissenyar el look de Leia. Lucas va confessar l’any 2002 que havia buscat un look trencador i nou per Leia entre els pentinats que lluïen les dones revolucionàries mexicanes durant el mandat de Pancho Villa.
Una teoria que alguns investigadors han qüestionat al no trobar-se pentinats semblants en els documents gràfics del Mèxic de l’època. A més, segons l’investigador Michael Heilmann, és un pentinat massa complex per poder realitzar-lo amb calma en plena vida de guerrilla.

La recerca de Michael Heilemann subratlla que possiblement Lucas confongués la seva font d’inspiració, o no volgués confessar-la obertament, i en realitat tingués com a referent el pentinat de les dones de tribu índia dels Hopi d’Arizona.

Concretament, Heilemann va assenyalar l’elaborat pentinat denominat ‘Flor de Carabassa’ que portaven les dones en edat de casar-se. Lucas ha negat aquesta connexió, però n’hi havia d’altres?

Doncs sí. Tenen moltes més opcions d’haver inspirat a Lucas el pentinat que portaven altres heroïnes del còmic com Barbara Gordon (1967), la primera Batgirl presentada per Gardner Fox i Carmine Infantino a ‘Detectiu Comics’, o la reina Frígia, personatge del còmic de Flaix Gordon.

 

Foto: The Official Star Wars / Foter / CC BY

Thanks! You've already liked this
No comments