Origen de la Festa de la Immaculada

El 8 de desembre és el dia de la Immaculada Concepció, una festivitat de caràcter religiós en el qual es commemora el naixement de la Verge Maria o més concretament, la seva “concepció”.

És una data escollida, que resulta del càlcul de restar nou mesos al 8 de setembre, dia en què històricament es diu que va néixer la mare de Jesús. No obstant això, curiosament, aquesta data té molt a veure amb la victòria de la Guerra d’Empel o el Misteri d’Empel com també es coneix. Un combat en el qual s’enfrontava una unitat militar d’infanteria de l’Exèrcit Espanyol contra els Estats Generals dels Països Baixos. I és que segons la història, va ser la Immaculada Concepció qui va ajudar a guanyar aquest combat.

Sembla ser, que els soldats espanyols es trobaven totalment assetjats i envoltats pels holandesos, els qui van fer obrir uns dics per a inundar el territori on se situava el campament dels espanyols. Aquests, sense sortida, van improvisar un petit altar a la verge després de trobar una fusta amb la seva imatge i es van encomanar totalment a ella, sense cap mena d’esperança de sortir vius d’aquella confrontació. Aquella mateixa nit, però, es va deslligar un fort vent que va gelar tot el riu, lloc per on van poder escapar els espanyols i atacar d’imprevist a l’exèrcit holandès, guanyant finalment la batalla. A partir d’aquest moment, la Immaculada Concepció va ser nomenada patrona dels Terços Espanyols.

Font: AMIC | Eva Remolina

Thanks! You've already liked this
No comments