Què és la malaltia del petó?

És possible que hagis passat la malaltia del petó sense que te n’adonis. Se sol patir amb cansament, mal de coll i febre, i és per aquest motiu que és comú confondre-la amb altres afeccions, tret que us facin una anàlisi més exhaustiva. Es tracta d’un virus que es transmet per la saliva.

Ningú mor per la malaltia del petó. Els metges sempre diuen que és millor passar-la a edats primerenques per quedar ràpidament immunitzats per ella, encara que no és del tot segur que no la tornem a patir al llarg de la nostra vida. Es tracta en essència d’una malaltia infecciosa provocada per un virus de nom peculiar: Epstein-Barr, un tipus d’herpes que transmetem a través de la saliva d’humà a humà. Bé és cert que podem adquirir-la també quan per exemple compartim un refresc, però la infecció arriba bàsicament a través dels nostres petons.

I què sentim si de sobte aquest virus entra en el nostre interior? Acostumem a patir cansament, febre alta, mal de coll i fins i tot algunes erupcions en el cos. És curiós saber que si per exemple tens entre 9 i 16 anys la malaltia s’evidenciarà entre 1 i 3 setmanes després que te l’hagin transmès, però si ets ja un adult, triga almenys 8 setmanes a incubar-se. En general, segons els metges, acostumem a confondre els seus símptomes amb una grip. Només una anàlisi de sang determina clarament que en el nostre organisme tenim el virus Epstein-Barr.

Lamentablement i de moment no hi ha cura. No hi ha més remei que passar amb molta paciència i repòs aquesta setmana febril posterior al petó tràgic.
Un altre aspecte a tenir en compte és que aquest virus es quedarà instal·lat en el nostre organisme durant tota la vida, però de manera inactiva. Però pot aparèixer de nou? Pot ocórrer, sí, però només si les nostres defenses baixen d’una manera exagerada o patim algun problema en el nostre sistema immunitari. Un remei? Consumiu molta fruita i vitamina C per enfortir la vostra immunitat!

Però, tot i així, no penseu en absolut que els petons són perillosos a causa d’aquest virus. Són una dosi meravellosa d’endorfines, redueixen l’estrès, alleugen els dolors i cuiden el nostre cor!!

 

Photo: Carine fel / Foter / CC BY-SA

Thanks! You've already liked this
No comments