Homes embarassats, el síndrome de Couvade

Una nova síndrome ha estat descoberta per investigadors, es diu ‘síndrome de Couvade’ i apareix en els pares primerencs durant l’embaràs. Els símptomes són molt semblants als de la gestació.
Però… Per què es produeix?


El nom d’aquesta síndrome prové del francès ‘couver’, que vol dir incubar o criar. La síndrome apareix del 10% al 65% dels homes gestants que se solidaritzen amb la seva parella durant l’embaràs.

Les teories són diverses: alguns estudis es relacionen amb els canvis hormonals que es donen en les dones embarassades. Segons aquestes recerques, les dones redueixen les seves indicacions químiques, que poden ser identificades per l’home. Això provocaria que l’home vagi prenent una actitud protectora envers la seva parella, acompanyant, d’alguna manera, a la seva dona durant tota aquesta etapa.

Altres teories defensen que la síndrome sorgeix perquè l’home vol sentir-se identificat amb la seva dona embarassada. D’aquesta manera, apareixen els sentiments lligats als temors amb el naixement del fill, l’estrès per ser pare i la responsabilitat que implica aquest paper, gelosia o hostilitat per les relacions sexuals durant aquest temps de gestació.

Els canvis relacionats amb la síndrome de Couvade no són només de caire psicològic, sinó que també es produeixen modificacions psicosomàtiques lligades a alteracions en els nivells de testosterona de l’home, de la mateixa manera que poden produir-se altes cotes de prolactina, hormona encarregada de produir llet en les glàndules mamàries.

 

Foto: Niccolò Caranti / Foter / CC BY-NC

Thanks! You've already liked this
No comments