Les dents de llet contenen cèl·lules mare

Per a un nen petit, perdre la seva primera dent de llet és emocionant i impactant alhora.
El següent pas és que els pares parlen sobre el ‘ratolí Pérez’, un ésser màgic que canvia un regalet per la dent. Però, a banda d’això, què podria tenir d’especial una dent vella?


Doncs resulta que les dents contenen cèl·lules mare en la seva polpa dental. Probablement hagis escoltat alguna vegada parlar sobre les cèl·lules mare, que sempre apareixen enmig de diverses controvèrsies al voltant de la recerca i la medicina, però això segur que només representa una petita fracció del treball que realment s’està realitzant amb elles.
No obstant això, existeix una alternativa a l’ús del cordó umbilical o de la medul·la òssia per poder obtenir les preuades cèl·lules mare: la conservació de les dents.

Desafortunadament, la tecnologia per utilitzar les cèl·lules mare que es troben en les dents encara no s’ha desenvolupat suficient, per la qual cosa qualsevol elecció per emmagatzemar les dents dels teus fills en un banc, estàs apostant pel fet que els científics seran capaços d’usar-les quan sorgeixi la necessitat.
Un dels principals beneficis del banc de les teves pròpies cèl·lules mare és que es redueix la probabilitat que el teu cos pugui rebutjar aquestes cèl·lules en el futur. Aquest és un risc que corres quan reps cèl·lules mare d’un donant, com ja ocorria amb els trasplantaments de medul·la òssia en el passat.

Una altra cosa a tenir en compte és que les dents, en estar protegides per la polpa dental, són estèrils, és a dir, no estan contaminades, per la qual cosa es podrien convertir en una aposta segura.

Foto: niclindh via Foter.com / CC BY-NC-SA

Thanks! You've already liked this
No comments