Existeix la kriptonita?

En la pel·lícula de 2006, ‘El retorn de Superman’, Lex Luthor, l’enemic del famós heroi del còmic, roba un fragment del mineral verd sobre el qual hi ha un rètol que diu: hidròxid de silicat de sodi liti bori. Aquesta és també la composició de la jadarita, un mineral que podria tenir usos comercials si es trobessin suficients jaciments.


El doctor Chris Stanley del Museu d’Història Natural i un dels descobridors d’aquest nou mineral, va explicar que en rastrejar a Internet i buscar substàncies que continguessin els elements químics abans citats, va descobrir que la kriptonita té una composició gairebé idèntica, amb l’única diferència del fluor. Va ser trobada de forma natural en unes roques a Sèrbia, que casualment no està tan lluny del primer lloc on Lex Luthor troba la primera mina de kriptonita en la primera pel·lícula de Superman.

La sorpresa va sorgir en comprovar que la seva composició era la mateixa que la inventada per al film, però es diferenciava per ser blanca en comptes de verda, granulada i que no emetia radiació.
Segons les declaracions de Stanley, la pedra no era verda ni tampoc brillava, però reaccionava davant la llum ultraviolada reflectint una llum taronja-rosada.
Van decidir posar-li Jadarita en honor a Jadar, la mina sèrbia on va ser trobada.

Foto: Foter.com

Thanks! You've already liked this
No comments