Què és la hipopotomonstrosesquipedaliofòbia?

La hipopotomonstrosesquipedaliofòbia és una por irracional a la lectura o pronunciació de paraules llargues o complicades. Es caracteritza per una aversió o un especial nerviosisme al moment d’entrar en discussions en les quals s’utilitzin paraules llargues o d’ús poc comú (especialment converses científiques, mèdiques, tècniques…), així com pel fet d’intentar evitar paraules estranyes al vocabulari col·loquial.

Aquesta fòbia pot ser causada per la por a pronunciar incorrectament la paraula, ja que això representa per a la persona una possibilitat de quedar en desavantatge o ser vist com a algú dèbil davant dels seus iguals.

Aquesta paraula es forma de la manera següent:

– La paraula deriva del grec hippopoto que s’empra per indicar gran en relació a la paraula grega per a designar hipopòtam (que al seu temps deriva de les paraules gregues hippo- “cavall” i potam-os “riu”, de manera que la paraula originalment significaria “cavall de riu”).
Monstros és una paraula llatina que indica “monstruós”.
Sesquipedali és una forma mutilada de “sesquipedalian” que significaria paraula llarga (literalment “un peu i mig de llarg” en llatí).
fòbia significa por.

 

Font: Viquipèdia
Foto: J.Salmoral via Foter.com / CC BY-NC-ND

Thanks! You've already liked this
No comments