Els cargols tenen dents?

Que els cargols tenen boca i que la utilitzen per menjar és una cosa que es veu a simple vista. Però hi ha parts dels cargols que els ulls no aconsegueixen veure pel diminuts que són. Per això, preguntar-se si els cargols tenen dents o com masteguen el que mengen és una cosa normal.


La resposta a aquesta pregunta és una mica complicada, ja que els cargols no tenen dents com els humans o els que tenen altres mamífers. Però es pot assegurar que els cargols tenen dents ja que posseeixen un òrgan semblant que realitza la mateixa funció. Encara que aquestes dents no són especialment dures, permeten als cargols picar el menjar i mastegar-lo abans de digerir-lo.

Aquesta estructura anomenada ràdula, és utilitzada pels cargols i altres mol·luscs per triturar el menjar que ingereixen. Es pot descriure com una dentadura en miniatura, ja que consta de milers de petites dents que s’agrupen per fileres. Cadascuna d’aquestes fileres té una dent central escortada per altres dents laterals. El nombre de dents que conformen la ràdula d’un caragol varia segons l’espècie, encara que n’hi ha que asseguren que la xifra exacta de dents ronda les 25.000.

Foto: Foter.com

Thanks! You've already liked this
No comments