Quina raça de gos no borda mai?

El Basenji és una raça de gos de l’orient d’Àfrica que no borda. En el seu lloc emet un curiós so semblat al cant a la tirolesa.

Es tracta d’una raça primitiva empleada per a la caça i el rastreig. Tenen la característica única de no bordar, i en el seu lloc emeten un curiós so. Alguns relleus de l’antic Egipte representen basenjis al costat d’altres races de gossos: podencs, llebrers i d’altres.

Es un gos que es recomana per a llars amb adults. Encara que tota la vida guarda un esperit intranquil i juganer, quan acaba la seva etapa de creixement es torna una excel·lent mascota. El peculiar d’aquest gos és que no emet l’olor típica dels altres gossos.

Quan són petits són força entremaliats i els agrada mossegar i, d’aquesta manera, destruir tot el que troben. Raó per la qual se’ls ha de portar a classes d’obediència des de primerenca edat. Una vegada que passa aquesta etapa, arriben a ser una gran mascota, encara que l’esperit intranquil i juganer el mantenen per a tota la vida. En general són bons amb els nens de la casa. Demostra desitjos de complaure al seu amo.

A aquest gos no li fa molta gràcia l’aigua. Es neteja ell mateix passant-se la llengua com ho fan els gats. La qual cosa fa que el manteniment del pèl sigui mínim. Se li ha de permetre fer exercici el més sovint possible.

Foto: fugzu via Foter.com / CC BY

Thanks! You've already liked this
No comments