Els 10 llibres més venuts de la història

Milions de llibres venuts cada any a tot el món. Milers d’edicions diferents d’obres clàssiques i contemporànies. I no obstant això, pocs títols segueixen alçant-se any rere any amb el títol de llibres més venuts de la història. Saps quins són?

Descobreix quins són els 10 llibres més venuts de la història (sense comptar sagues):

1. La Bíblia (Entre 2.500 i 6.000 milions de còpies venudes)
Publicada per primera vegada en algun moment entre els anys 70 i 105 després de Crist, és el primer dels llibres més venuts de la història i l’obra més traduïda del planeta. S’estima que s’han venut entre 2.500.000.000 i 6.000.000.000 d’exemplars en 438 llengües diferents.

2. El llibre vermell: Cites del president Mao Zedong (Entre 800 i 6.500 milions de còpies venudes)
L’únic llibre capaç de rivalitzar amb la Bíblia quant a vendes és el llibre de Cites del President Mao Zedong, més conegut en occident com el ‘llibre vermell’. Publicat per primera vegada el 1966, s’ha traduït a 50 llengües a més del xinès original i s’ha convertit, així, en el segon dels llibres més venuts de la història.

3. Xinhua Zidian: Diccionari de caràcters xinesos (400 milions de còpies venudes)
És el diccionari xinès més venut del món, i una de les obres de referència més populars del planeta. Des que es va publicar en 1957 s’han venut més de 400.000.000 exemplars.

4. Poemes del president Mao (400 milions de còpies venudes)
Si el llibre de Cites del president Mao Zedong és el segon dels llibres més venuts de la història, els altres dos llibres escrits pel més famós president de la República de Xina ocupen la cambra i el cinquè lloc del top ten de llibres. En aquest cas s’han venut més de 400 milions d’exemplars del llibre de poemes de Mao Zedong.

5. Articles del president Mao (252 milions de còpies venudes)
Un lloc per sota trobem el llibre que recopila els articles escrits per l’expresident de Xina, Mao Zedong. Ha venut 252 milions d’exemplars des que es va publicar el 1966.

6. L’Alcorà (200 milions de còpies venudes)
El llibre sagrat de l’Islam apareix com el sisè dels llibres més venuts de la història. Va aparèixer per primera vegada al voltant de l’any 610 dC i des de llavors s’han venut al voltant de 200 milions d’exemplars, la majoria en el seu idioma àrab original.

7. Història de dues ciutats – Charles Dickens (200 milions de còpies venudes)
La primera novel·la de la llista la trobem en la setena posició. Es tracta de ‘Història de dues ciutats’ de Charles Dickens, novel·la en la qual es narra la vida al segle XVIII, en l’època de la Revolució Francesa. Publicada en 1859, porta més de 200 milions d’exemplars venuts.

8. El Senyor dels Anells – J.R.R. Tolkien (150 milions de còpies venudes)
Publicada habitualment com tres volums diferenciats, El Senyor dels Anells es considera una sola obra amb caràcter general i per això apareix en aquest rànquing. Es va publicar l’any 1955 i des de llavors s’han venut més de 150 milions d’exemplars.

9. Escoltisme per a nois – Baden Powell (150 milions de còpies venudes)
Un manual d’instrucció en bona ciutadania fent vida de campanya és el llibre fonamental del Moviment Scout l’autor del qual és el General Robert Baden-Powell, fundador d’aquest moviment juvenil i la primera edició del qual completa va aparèixer a Londres el 1908. Des d’aquest dia s’han venut 150 milions de còpies del 9º dels llibres més venuts del món.

10. El llibre de Mormó (130 milions de còpies venudes)
Un altre llibre religiós tanca el top ten de llibres més venuts. En aquest cas es tracta del llibre de Mormó, publicat el 1830 i del que s’han venut 130 milions d’exemplars a tot el món.

Foto: ~Brenda-Starr~ / Foter / CC BY-NC-ND

Thanks! You've already liked this
No comments