Per què no hem d’anar a dormir amb els cabells mullats?

De vegades arribem molt cansats i després de la dutxa, la idea d’utilitzar l’assecador o esperar que el cabell s’assequi naturalment no ens acaba de convèncer. No obstant això, d’acord a diversos estudis, dormir amb el cabell humit pot tenir efectes negatius per a la salut.

I és que sortir de casa o anar al llit amb el pèl mullat pot desencadenar un refredat i provocar mal de coll, secreció nasal i tos irritant, especialment en els mesos freds d’hivern.

Si l’habitació on es dorm té una temperatura calenta, anar al llit amb el pèl humit pot ser que no sigui tan perjudicial. Però si l’habitació està a una temperatura freda, aleshores s’ha d’anar en compte, atès que el cuir cabellut podria perdre una gran quantitat d’energia tèrmica.

Altres conseqüències de dormir amb el cabell humit són:

1. Maldecaps
Durant el somni REM, la temperatura corporal puja. La humitat del cabell provoca canvis bruscs en aquesta, la qual cosa sumat a utilitzar una tovallola embolicada a la cabellera pot traduir-se en problemes de circulació en el cuir cabellut i, en conseqüència, en cefalees.

2. Infeccions
Els coixins són un lloc ideal per a la proliferació de bacteris perquè absorbeixen la suor, les cèl·lules mortes i els olis naturals de la pell. El pèl humit mullarà el coixí, així que es crea un ambient perfecte perquè, si tens una petita ferida, pugui infectar-se.

3. Ruptura de pèl
Quan està mullat, el pèl es trenca fàcilment.

4. Caspa
La caspa és una condició en la qual el cuir cabellut es resseca i s’escata, donant-li al cabell una aparença molt poc estètica donat que les escates blanques el fan lluir brut. Aquesta condició pot ser conseqüència de fongs que es reprodueixen en el cuir cabellut quan anem a dormir retenint humitat en el pèl.

5. Cabell greixós
Quan la humitat es queda en el pèl per diverses hores, la qual cosa sol ocórrer quan anem al llit immediatament després de la dutxa, pot augmentar la tendència a tenir excés de producció de greix i textura enganxosa. Això ocorre perquè es produeixen alteracions en l’activitat de les glàndules sebàcies que, al seu torn, condueixen a un desequilibri del pH del cuir cabellut. D’aquesta manera, el cabell acaba lluint desagradable.

 

Foto: Mike Monaghan via Foter.com / CC BY-NC-ND

Thanks! You've already liked this
No comments